Menü
Sepetiniz

Nedir? RSS Feed

09 Nis Muayene Eldiveni Nedir?
admin 0 9269
Tıbbi muayene eldiveni, adından da anlaşılacağı üzere sağlık sektöründe en çok kullanılan medikal ürünlerin başında gelir. Doktorlar ve sağlık çalışanları arasında nitril eldiven adıyla da anılan muayene eldiveni, hijyen ve kullanım kolaylığı sağlar. Özellikle hastanelerde ve sağlık ocaklarında hijyeni sağlamak için sık sık tercih edilen muayene el..
08 Nis İdrar Stribi Nedir?
admin 0 5231
İdrar stribi, hastane ve aile sağlığı merkezi gibi yerlerde en çok kullanılan medikal ekipmanlar arasında yer alır. Adından da anlaşılacağı üzere hastanın muayene olması sırasında vereceği idrar tahlilinde bu tür kullan at yapıdaki stribler kullanılır. Hasta olan kişiden alınan idrar örneği ilk önce görünütüsü ve rengi bakımından doktorlar tarafınd..
07 Nis Branül Nedir?
admin 0 8577
Branül kullanımı özellikle sağlık sektöründe oldukça yaygındır. Hastaların sık sık karşılaştığı branül, ismen yabancı gelse de hastalar tarafından yakından bilinen bir medikal ekipmandır. Genel olarak kan alımlarında acı duyulduğu iddia edilse de branül kullanıldığında hastanın daha kolay ve acısız bir şekilde kan vermesine yardımcı olan bir araçtı..
06 Nis Abeslang Nedir?
admin 0 11371
Abeslang çubuğu özellikle hastanelerde muayene olan hemen hemen herkesin mutlaka karşılaştığı bir tıbbi ekipmandır. Geçmişten günümüzde muayene sırasında en çok kullanılan medikal ekipmanlardan biri olan abeslang, isim olarak yabancı olunsa da herkesin bildiği bir araçtır. Hastaların muayene olurken sık sık karşılaştıkları abeslang sağlık sektöründ..
23 Ara Tıp Merkezinde Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
admin 0 4165
Tıp merkezlerinde bulunan malzemeler, tıbbi tedavi için her an kullanılmaya hazır ekipmanlardan oluşur. Acil müdahale veya hastanın tetkik edilmesi için kullanılabilen bu ekipmanların bütün tıp merkezlerinde hazır bulunması gerekir. Tek kullanımlık ürünlerden oluşan bu malzemelerin yanı sıra uzun süreli kullanıma sahip ekipmanlar da vardır. Tıp mer..
22 Ara Aile Hekimliği Genel Malzemeleri Nelerdir?
admin 0 3089
Aile hekimliğinde kullanılan malzemeler, genel olarak kullan at tipinde ve steril ekipmanlardan oluşur. Hastaların aile sağlığı merkezlerinde sağlık koşullarına uygun bir şekilde muayene edilip hastalıklarının tedavisinde bu malzemelere büyük ihtiyaç vardır. Tahlil tüpleri gibi ufak görünen ekipmanlar bile aile hekimliği genel malzemeleri arasında ..
30 Kas Tansiyon Aletlerinin Özellikleri Nelerdir?
admin 0 2487
Tansiyon aleti özellikleri, elektronik veya manuel olmasına göre değişiklik gösterir. Üst kola veya bileğe bağlı manşondan oluşan bir sistolik ve diyastolik kan basıncını belirlemek için kullanılan cihazlardır. Tansiyon aletleri, medikal anlamda en çok tercih edilen ve aranan ekipmanlardandır. Pek çok farklı parçası bulunan tansiyon aletleri, adınd..
30 Kas Sabo Terlikler Nedir, Nerelerde Kullanılır?
admin 0 2138
Sabo terlik kullanımı özellikle tıp alanında oldukça yaygındır. Bunun yanı sıra icat edildiği günden bu yana fabrikadaki işçiler tarafından da sabo terlik kullanıldığı bilinir. Medikal sektörde doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları sık sık sabo terlik tercih ederler. Geniş bir kullanım alanına sahip olan sabo terlikler son derece ortopedik ve..
30 Kas Cerrahi Boneler Ne İşe Yarar?
admin 0 2862
Cerrahi bone türleri, günümüzde en çok sağlık çalışanları tarafından kullanılan ekipmanların başında gelir. Medikal alanda geniş bir kullanım alanına sahip olan cerrahi boneler, hem hastalar hem de sağlık çalışanları tarafından kullanılır. Ameliyathanelerde ve steril olması gereken laboratuvar gibi ortamlarda cerrahi bone kullanımı zorunludur. Cerr..
21 Kas Elektrokardiyogram / EKG Cihazı Nedir?
admin 0 3731
Elektrokardiyogram veya EKG cihazı kullanımı, günümüzde özellikle kardiyoloji alanında en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Kalp sağlığını ve mevcut durumunu incelemek, bununla birlikte kalpteki şüpheli durumları tespit edebilmek için EKG cihazı kullanılır. Vücuda bağlanan elektrotlar yardımıyla çekilen EKG testi, doktorlara hastanın kalp sağlığı ..
15 Kas Fetal Doppler Nedir? Nasıl ve Hangi Durumlarda kullanılır? Zararlı mıdır?
admin 0 5683
Fetal doppler, tıbbi ekipmanlar arasında yer alan ve hastanın kan akışını ölçmek için kullanılan özel bir ultrason cihazıdır. Ana arter ve damarlardaki kan akış miktarını kontrol etmek için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanır. Bu cihaz günümüzde en çok kullanılan tıbbi ekipmanlar arasında yer alır. Fetal doppler hakkında merak edilen tüm sorula..
13 Kas Steteskop Kullanımı Nasıl Yapılır? Hangi Durumlar İçin Kullanılır?
admin 0 11284
Steteskop cihazlarının kullanımı, doktorluk mesleğine ilgi duyanların en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Doktorlar ile bütünleşmiş bir medikal ekipman olan steteskop, adeta hekimliğin bir sembolüdür. Non invaziv bir muayene prosedürünün parçası olarak kabul edilen steteskop ekipmanları, tıp uzmanlarının veya asistan doktorların en çok k..
Gösterilen: 1 ile 12 arası, toplam: 16 (2 Sayfa)
Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Sitemizi kullandığınız sürece Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.