Menü
Sepetiniz

Enjektör Çeşitleri

Enjektör 5 CC (100'lü Paket) Ayset
-16 %
Beybi Enjektör Ucu 100'lü
Çok Satan -14 %
Enjektör 10 CC (100'lü Paket) Ayset
-17 %
Ayset Aşı Enjektörü (50'lik Paket)
-17 %
Enjektör 20 CC (100'lü Paket) Ayset
Yeni Ürün -14 %
Enjektör 2 CC (100'lü Paket) Ayset
-20 %
Dental Enjektör 2 CC
-17 %
Ürün Kodu: HM0554
2,49 TL 3,00 TL
Gösterilen: 1 ile 16 arası, toplam: 16 (1 Sayfa)

Genel olarak hava kullanarak, sıvıları emmeye veya itmeye yarayan küçük pompaya enjektör adı verilir. Enjektör, tıpta bir doku veya boşluğa basınçlı sıvı doldurmaya yarayan aletlere verilen isimdir. Enjeksiyon olayını gerçekleştiren alet enjektör olarak kullanılır. Enjektör, tıpta kullanılan pek çok farklı çeşidiyle iğne yaparken de kullanılan ekipmandır.

Enjektör Ne İşe Yarar?

Tıpta enjektör iğnesi kullanımı, iğne yapma, vücutta damar, doku, kanal veya boşluk içine enjeksiyon yapma işlemlerinde kullanılır. Vücuda sıvı veya ilaç verme işleminde de enjektörlere ihtiyaç duyulur. Günümüzde pek çok doktor ucunda sivri bir iğne olan cam şırıngalar yerine daha kullanışlı olan enjektörleri tercih etmektedir.

Günümüzde şeffaf görünüme sahip enjektörler paslanmaz çelik uçları ve kauçuktan imal edilen conta bölümleri sayesinde en ideal tıbbi araçlar içinde yer alır. Şeffaf enjektör, steril paket içinde iğnesi ile birlikte kullanıma hazır halde satılır. En yaygın olarak sağlık uygulamalarında tercih edilen enjektörler her yıl 16 milyar kez enjeksiyon işlemlerinde kullanılır.

İdeal Enjektörün Özellikleri Nelerdir?

Enjektörler, enjeksiyon ve ponksiyon amaçlı kullanılan tıbbi ekipmanlardır. Enjeksiyonların yüzde 95’i tedavi amaçlı kullanılırken geri kalanları kan nakli gibi amaçlar için uygulanır. Bu yüzden sağlık uygulamalarında enjektör özellikleri de öne çıkar:

  • İyi bir enjektör sterilize edilebilir olmalıdır.
  • Enjektörün hiçbir tarafından hava veya su sızmamalıdır.
  • Enjektörün temizlenebilmesi için kolayca sökülüp takılabilmesi gerekir.
  • Üzeri silinmeyecek şekilde doğru aralıklarla derecelendirilmiş olmalıdır.
  • Enjektöre mikrop bulaşmasını engellemek için plastik disposable enjektör modeli idealdir.
  • Enjektör düz bir yere konulduğu zaman yuvarlanıp gitmemelidir.
Enjektör Bölümleri Nelerdir?

Tıbbi alanda kullanılan enjektörler üç bölümden oluşur. Bunlar ajutaj, hazne ve iğnedir. Enjektörün büyüklüğü haznenin hacmine bağlı olup enjektör bölümleri şu şekilde özetlemek mümkündür:

  • Alutaj: Enjektöre iğnenin takıldığı yerdir.
  • Enjektör haznesi: İlacın ya da sıvının enjektöre çekildiği yerdir. Haznenin üzerinde doz çizgileri bulunur. Haznenin içinde bulunan genelde plastik görünümlü piston, haznenin içindeki ilacı çekmeye ve itmeye yarayan hareketli kısımdır.
  • İğne: Paslanmaz metalden yapılan, steril paket halinde enjektör ile birlikte veya tek olarak bulunur. Enjeksiyon tipine göre iğneni boyu değişebilir.

Enjektöre takılan iğne, gövde iç çapının genişliğine göre numaralandırılır. İğneli enjektör, birlikte steril paket içinde satışa sunulabilir. Uygulamada ilacın viskozitesine ve kişinin kas yapısına en uygun iğne seçilmesi gerektiği için doğru seçim yapılmalıdır.

Enjektör Çeşitleri Nelerdir?

Güvenli enjektörler sayesinde sağlık çalışanlarının iğne batma kazası yaşamamasının önüne geçilir. Çünkü kullanılmış ve kontamine enjektörler 20’den fazla virüs içerebilir. Enjektör çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:

  • İğnesi kaybolan enjektör
  • Pistonu kırılan enjektör
  • Pistonu döndürülen enjektör
  • Klipsli enjektör

En uygun fiyatlarla enjektör çeşitleri satın almak istediğinizde sayfamızdaki ürünlerden birini seçebilirsiniz. Enjektörler tıpta uygulama alanına göre farklı büyüklükteki hazneleri ile sipariş edilebilir.

Size daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz. Sitemizi kullandığınız sürece Çerez Politikamızı kabul etmektesiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.