Aile hekimliği performans ve kalite belgeleri, her sağlık ocağında bulunması gereken ekipmanlar arasında yer alır. Sağlık ocaklarında veya aile sağlığı merkezlerinde, halkın çeşitli konularda bilinçlenmesini sağlayan bu dokümanlar fotoğraflı veya resimli olabilir. Aynı zamanda sadece aile sağlığı merkezini kullanan hastaların değil sağlık ocağında çalışan personeli de yakından ilgilendiren talimatnameler ve belgeler bu dokümanlar içinde yer alabilir. Aile hekimliği performans ve kalite dokümanları, kullanım koşullarına göre farklı çeşitlere ayrılabilir.

Aile Hekimliği Kalite Dokümanları

Aile hekimliği kalite dokümanları arasında bilgilendirici pek çok belge vardır. Bebek dostu kurumlarda ya da aşı olunan kurumlarda mutlaka bulunması gereken bu dokümanlar duvara veya panoya asılabilir. Aile sağlığı merkezlerinde hastaların çeşitli konularda bilgilenmesini sağlayan performans ve kalite dokümanları çok çeşitlidir. Günümüzde sağlık ocaklarında mutlaka bulunması gereken tıbbi ekipmanlardan olan aile hekimliği performans ve kalite dokümanları arasında şunlar öne çıkmaktadır:

  • Başarılı emzirme politikası talimatnamesi
  • Bebek alt değiştirme talimatnamesi
  • Yangın güvenlik talimatnamesi
  • El yıkama talimatnamesi
  • Aşı uygulama talimatnamesi
  • Aşı dolabı aşı yerleştirme talimatnamesi
  • Isı takip çizelgesi 

Görüldüğü üzere hem kişisel sağlık uygulamalarında hem de bebek bakımında önem taşıyan hususlar bu tür aile hekimliği performans ve kalite dokümanları arasında yer alır. Her aile sağlığı merkezinde ve sağlık ocağında bulunması gereken bu tıbbi ekipmanlar, hastaların da çeşitli konularda bilinçlenmesine ve bilgi sahibi olmasına yardımcı olur.

Başarılı Emzirmenin 10 Adımı Afişi

Emzirmenin 10 adımı talimatnamesi, aile sağlığı merkezlerinde özellikle bebek bakım kurumlarında yaygın bir şekilde bulunur. Sağlık ocağında panolarda veya duvarlarda sergilenen başarılı emzirmenin 10 adımı afişi, anne adaylarının yanı sıra gebeler için de son derece bilgilendiricidir. Bu bilgiler sayesinde hastalar veya gebeler bebek bakımında çok daha faydalı yöntemler uygulamaya başlayabilir. Dolayısıyla sağlık ocaklarında ve aile hekimliği merkezlerinde bu tür tıbbi performans ve kalite dokümanlarına yer verilmelidir.

El Yıkama Talimatnamesi

El yıkama talimatnamesi afişi, sağlık ocaklarında en sık karşılaşılan afişler arasındadır. Ellerin en hijyenik hale gelebilmesi için nasıl yıkanacağını gösteren el yıkama talimatnamesi, çeşitli görseller ile zenginleştirilir. Fotoğraf ya da resimlerle desteklenen el yıkama talimatnamesi çocukların da bu konuda bilgi sahibi olmasını sağladığı için faydalıdır.

Bebek Dostu Kurum Emzirme Politikası

Bebek dostu emzirme politikası afişi, aile sağlığı merkezlerinde duvarlarda ya da panolarda kendine yer bulabilir. Aile hekimliğine gelen anne adaylarının ve annelerin emzirme konusunda bilgilendirilmesini sağlamak için bu tür tıbbi dokümanlar kullanılmaktadır. Günümüzde Türkiye’nin dört bir yanındaki sağlık ocaklarında ve benzer kliniklerde bebek dostu kurum emzirme politikası belgelerine ulaşmak mümkündür.

Aşı Dolabı Aşı Yerleştirme Talimatnamesi

Aşı dolabı aşı yerleştirme afişi de özellikle koronavirüs pandemisi sonrasında büyük önem kazanmıştır. Aşı uygulaması yapılan sağlık ocaklarında panolarda aşı yerleştirme talimatnamesi bulunmaktadır. Genellikle aile sağlığı merkezinde görev yapan sağlık personelini bilgilendirme amacıyla kullanılan bu talimatnameler aşı dolabı üzerine konumlandırılmalıdır.

Aşı Uygulama Teknikleri Talimatnamesi

Aşı uygulama teknikleri afişi, koronavirüs aşısı olmak isteyen hastaların gittiği sağlık ocağı ve benzeri kliniklerde bulunmaktadır. Sağlık ocağında çalışan sağlık personelini bilgilendirmek amacıyla üretilen bu talimatnamelerde fotoğraflı veya resimli görseller bulunur. Aşı uygulama teknikleri özellikle koronavirüs aşılarının uygulanma teknikleri konusunda aşı olmaya gelen kişilerin bilgilendirilmesini de sağlamaktadır. Bu tur aile hekimliği performans ve kalite dokümanları, her sağlık ocağında mutlaka bulunması gereken tıbbi ekipmanlar arasında yer almaktadır.