İdrar stribi, hastane ve aile sağlığı merkezi gibi yerlerde en çok kullanılan medikal ekipmanlar arasında yer alır. Adından da anlaşılacağı üzere hastanın muayene olması sırasında vereceği idrar tahlilinde bu tür kullan at yapıdaki stribler kullanılır. Hasta olan kişiden alınan idrar örneği ilk önce görünütüsü ve rengi bakımından doktorlar tarafından test edilebilir. Ayrıca koku gibi dansite özellikler de strip üzerinde farklılık gösterebilir. Sağlık sektörünün olmazsa olmaz medikal ekipmanlarından biri olan idrar stribi günümüzde hastaların da merak ettiği bir ekipmandır. Kullan – at prensibine sahip idrar stribi sayesinde hastaların etkili biçimde muayene edilmesi sağlanabilir. 

İdrar Stribi Ne İşe Yarar?

İdrar stribi işlevi bakımından doktorların hasta muayenesinde en çok tercih ettikleri ürünlerin başında gelir. Hastane ve sağlık ocaklarında idrar stribi ekipmanlarını sık sık görmek mümkündür. Adından da anlaşılacağı üzere idrar stribi, hastanın idrar örneğini aldıktan sonra test aşamasında doktorlar tarafından kullanılır. İdrarın görüntüsü, rengi, kokusu ve benzeri dansite özellikleri strip ya da gözle değerlendirilir. Uzman doktorların yaptığı bu değerlendirmede hastanın üriner sisteminde meydana gelebilecek rahatsızlıklar hakkında önemli bilgiler ve test sonuçları elde edilebilir.

Hastadan alınan idrar tahlilinin ikinci değerlendirme aşamasına geçebilmek için alınan örnek santrufüj işlemi tüpler vasıtasıyla yapılır. Hastanelerde kullanılan bu cihazlarda yapılan işlemde su kısmı atılıp geriye kalan tortu kısmı lam üzerine dökülür ve lamel kapılarak mikroskop altında bakılarak değerlendirilir. Bu değerlendirme sırasında normal idrar atıkları dışında idrarda olmaması gereken materyaller araştırılarak tespit edilebilir. Böylelikle hastanın üriner sisteminde yaşadığı sağlık sorunu hakkında daha kapsamlı ve güvenilir bilgilere ulaşmak mümkün olmaktadır.

İdrar Stribi Nasıl Kullanılır?

İdrar stribi kullanımı uzman doktorlar ve hekimler tarafından yapılır. Hastanın idrar örneğindeki dansite özellikler idrar stribi kullanılarak tespit edilebilir. Mikroskop yardımıyla kullanılan idrar stribi üzerinde görülen her bir madde ve mikroorganizma hasta hakkında ayrı ayrı bilgiler verir. Ayrıca idrar kültürü ve gebelik testi gibi özel tahliller yapılırken de idrar stribi kullanılabilir. Farklı firmaların farklı malzemelerden ürettiği idrar stribi, günümüzde hastane, sağlık ocağı ve aile sağlığı merkezi gibi yerlerde sık sık kullanılır. Her ihtiyaca ve kullanım amacına uygun olarak en kaliteli materyalden üretilen idrar stribleri mevcuttur.

İdrar Stribi Faydaları Nelerdir?

İdrar stribi yararları, hastanın üriner sisteminde yaşadığı sağlık sorununu kolay ve hızlı tespit etmek üzerinedir. Farklı ölçülerin sabitlendiği dayanıklı plastik idrar stripleri doktorlar tarafından kullanılır. Hastadan alınan idrar örneğine bakılarak şu detaylarda bilgi sahibi olunabilir:

  • İdrardaki glikoz
  • Bilirubin
  • Keton
  • Özgül ağırlık
  • Kan
  • pH
  • Protein
  • Ürobilinojen
  • Nitrit
  • Lökosit

İdrar içinde bu maddelerin ve ölçülerin ne kadar olduğunu en güvenilir şekilde tespit etmek için idrar stribi kullanılabilir. Vücuttaki işlev bozuklukları olduğunda kan bileşimi belirli bir dereceye kadar değişmeden önce idrar stribi kullanılarak idrarda yaşanan değişmeler en ideal zamanda görülebilir. Çünkü idrar analizi, herhangi bir hastalığın rutin göstergesi olarak en faydalı analiz yöntemlerinden biridir.

İdrar Stribi Fiyatları

İdrar stribi sipariş vermek isteyenler bu medikal ürünlerin güncel fiyatlarını da araştırmaktadır. İnternet üzerinden yapılan aramalarda idrar stribi fiyatları hakkında en güncel bilgilere ulaşılabilir. Günümüzde hastanelerde, sağlık ocaklarında ve aile sağlığı merkezlerinde hastaların muayene edilirken idrar stribi kullanımı zorunlu olabilir. Hastadan alınan idrar örneğinin hekimler tarafından en iyi şekilde test edilebilmesi için idrar stribi kullanılmalıdır. Kullan at yapıda olan idrar stribi fiyatları bu yüzden oldukça ekonomiktir.